Звичайна інспекція цегляних димоходів Придніпровської ТЕС, які досягають 180 м у висоту, виконується за допомогою промислових альпіністів із залученням відповідного обладнання. Альпіністи використовують спеціальні подовжені драбини, щоб підійматися всередині димоходу і виконувати візуальний огляд.

Для перевірки котлів висотою 45 м всередині встановлюють будівельні ліса, щоб інспектори змогли завершити повний візуальний огляд стінок. Для будівництва цих лісів необхідно 8 робітників, які протягом цілого робочого дня переміщують і встановлюють всередині котла 8 000 кг деталей металевих конструкцій.   

Звісно, що такий метод огляду є складним, займає багато часу, є економічно не вигідним і небезпечним для життя працівників. Кожна хвилина простою і димоходу, і котла являє собою втрату потенційного прибутку від виробництва електроенергії.  

Переваги, які надає інспекція за допомогою БПЛА Elios 2:

БЕЗПЕКА

Використання БПЛА для збору візуальних даних робить непотрібним підйом спеціалістів на висоту 180 м для проведення інспекції димоходу або підйом по будівельним лісам для перевірки котла.

ЗНИЖЕННЯ ВИТРАТ

Економія 50 000 доларів США при огляді димоходу та котла за допомогою БПЛА, замість використання професійних промислових альпіністів та необхідністю спорудження лісів всередині котла.

ЕФЕКТИВНІСТЬ

БПЛА зібрав візуальні дані про димохід та котел набагато швидше, ніж збір даних звичайним методом, і для цього не потрібно додаткове обладнання або підготовка.